Bertel O. Steen Logistikk disponerer i dag cirka 12.000 kvm i Fjeldbo næringspark som ligger et lite stykke nord for den nye tomten. Dagens avtale går ut i 2018, med opsjon på forlengelse.

Som en konsekvens av Bertel O. Steens vekststrategi, har konsernet behov for økt areal til sin lager- og distribusjonsvirksomhet og har derfor i en periode vært på leting etter en egnet tomt å bygge på. Nå er avtalen om kjøp av tomt på plass. Samtidig foregår reforhandlinger om forlengelse av dagens leieavtale på eksisterende eiendom for å sikre en smidig overgang.

– Vi er godt fornøyd med størrelsen og beliggenheten på tomten som ligger med god adkomst til E6, sier Rune Kristiansen, direktør for Bertel O. Steen Logistikk. – Den ligger også nær et transportknutepunkt med andre logistikkaktører som DHL, Posten Bring  og UPS for å nevne noen. På kun ti minutter er vi ved grensen til Oslo, noe som sikrer god dagdistribusjon til vårt forhandlerapparat innen Oslo og omegn, legger han til.

– Når et nytt lager kan stå ferdig er det litt for tidlig å si noe om, sier Kristiansen, men han sikter seg inn på ferdigstillelse i 2019/2020. 

– Bertel O. Steen styrker eiendomssatsingen og vil investere i eiendom i stedet for å sitte med lange leiekontrakter. Vi ønsker fleksibilitet gjennom å eie lokalene selv. Da står vi fritt til å omsette eller utvikle eiendommene slik at vi til enhver tid har optimale bygninger og beliggenhet, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen AS.

Bertel O. Steen Logistikk har holdt til på Fjeldbo siden 2004 og må innstille seg på å være der i ytterligere noen år før det nye sentrallageret står ferdig. Dette bildet er fra 2013 da selskapet hadde tatt i bruk seks nye høytløftende plukktrucker etter å ha inngått en rammeavtale med Toyota Material Handling. Arkivfoto © Henning Ivarson

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!