– Vi benytter norske og andre skandinaviske SAP-spesialister, og satser på et sterkt lokalt team, forteller Morten Arnesen, adm. direktør for itelligence Norge.

Konsulentselskapet iTelligence, som er rendyrkede spesialister på SAP, vant oppdraget i konkurranse med flere globale it-leverandører.

Dette er et omfattende endringsprosjekt som påvirker alle ledd hos Nortura: fra økonomi, produksjon og planlegging til innkjøp, salg og rapportering.

– Garantert fastpris uten endringsordre, dyp SAP-kompetanse og lang erfaring med implementering i andre nordiske og internasjonale bedrifter med omfattende verdikjeder er helt avgjørende når vi nå velger iTelligence, forteller it-direktør Terje Veblungsnes i Nortura.

– Dette prosjektet er strategisk viktig; det danner grunnlaget for videre vekst i Nortura samtidig som det er med på å erstatte vår allerede utdaterte it-plattform.

 

Mer enn 60 egenutviklede systemer

Nortura har 34 produksjonsanlegg spredt fra Karasjok i nord til Egersund i sør som nå alle skal gjennom en betydelig endring. Her jobber over 5.500 ansatte, alt fra ufaglærte produksjonsarbeidere og lærlinger til erfarne fagfolk. Nortura øker samtidig antall egne SAP-konsulenter for å sikre et godt mottaksapparat av løsningen i eget selskap. Nortura vil få standard SAP-løsninger og mer enn 60 egenutviklede systemer skal nå erstattes.

– Ser vi frem i tid kan ikke Nortura realisere gevinster eller levere de tjenester som markedet forventer uten å gjøre et teknologisk løft, fortsetter Terje Veblungsnes. Tiden for skreddersøm og spesialtilpasninger er forbi.

Nortura har 34 produksjonsanlegg spredt fra Karasjok i nord til Egersund i sør som nå alle skal gjennom en betydelig endring. © Henning Ivarson

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!