I tillegg til den nye hevbare kabinen har Linde Material Handling de siste årene også tilbudt en kabin til trucker fra 10 til 32 tonn som kan roteres 180 grader.

Linde har i mange år tilbudt en førerplass som kan roteres 90 grader og som gir en vesentlig bedre ergonomi ved rygging. Alle foto: Linde MH

Forflytning av høyt gods stiller store krav til truckføreren, og for å oppnå tilstrekkelig sikt må trucken ofte kjøres i revers. Dette medfører en lite ergonomisk sittestilling og dårlig produktivitet.

Den nye hevbare kabinen tilbys på Lindes motvektstrucker fra 10 til 18 tonn. Løftefunksjonen av kabinen betjenes ved hjelp av en egen joystick eller via fire knapper med forhåndsinnstilte høyder. Kabinen har en løftehastighet på 0,24 m/s og kan oppnå maksimal høyde på 5,5 meter på mindre enn ti sekunder. Automatisk hastighetsbegrensning i henhold til kabinhøyden skal sikre sikker drift. Den maksimale kjørehastigheten også reduseres via standardinnstillingene.

 

Roterende kabin og førerplass

I tillegg til den nye hevbare kabinen har Linde Material Handling de siste årene også tilbudt en kabin til trucker fra 10 til 32 tonn som kan roteres 180 grader.

For mindre motvektstrucker – elektriske fra 2,5 til 5 tonn og forbrenningsmotortrucker fra 2 til 8 tonn – har produsenten lenge tilbudt en roterende førerplass. Avhengig av modell og utforming kan førersetet inkludert rattstamme og pedaler roteres opp til 90 grader slik at føreren er sitter sidelengs til kjøreretningen. Ifølge tyske undersøkelser forbedrer dette førerergonomien med rundt 60 prosent.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!