23948sdkhjf

Ny versjon av RamBase Cloud ERP

Den nye versjonen av RamBase Cloud ERP vil gi brukere hurtigere, mer tilgjengelig og korrekt informasjon, skal man tro Jakob Hatteland Computer.

Den nye versjonen av RamBase ble lansert den 2. juni. I tillegg til å gi brukere hurtigere, mer tilgjengelig og korrekt informasjon, vil de også oppleve et forbedret brukergrensesnitt, større grad av fleksibilitet og muligheter for å tilpasse systemet til bedriftens egne roller og oppgaver, sier produktsjef RamBase Kåre Kaasamoen innledningsvis, når han sammen med Software Architect Roger Gullhaug, Team Manager Sales & Marketing Ingrid Haraldseide og salgssjef RamBase Olaf-Magnus Olsen i Jakob Hatteland Computer AS tar i mot oss på hovedkontoret i Vats.

Innovasjonshus

Hatteland ble etablert i Vats i 1971 – langt fra allfarvei. En del aktører dømte selskapet nord og ned. De mente det var umulig å drive en lønnsom virksomhet i en trang fjordarm. Men den gang ei. Utrolig stå-på-vilje og dyktig lederskap har drevet frem selskapet til å fremstå som et innovasjonshus i særklasse.

– Selskapsledelsen har fra dag én hatt betydelig kunnskap om det de har holdt på med. Da Hatteland distribuerte elektroniske komponenter på 1970-tallet, krevde det et nytt tankesett. Mottok de bestilling av komponenter før kl. 11 var det fremme hos kunden kl. 14 dagen etter. Konkurrenter benyttet faks og opererte med en leveringstid på to dager. Her var Hatteland milevis foran dem, sier Olsen.

Stor grad av frihet

Medarbeiderne i Hatteland har i alle år fått lov til å drive frem egne ideer.

– Vi har investert i nye innovasjoner og teknologier, som blant annet har resultert i selskapets to bærebjelker, robotteknologien AutoStore og ERP-systemet RamBase. Det har alltid vært kultur for at ansatte blir oppfordret til å komme med ideer, og får mulighet til å drive frem disse, til tross for at de ikke nødvendigvis gir avkastning med en gang. Roger Gullhaug er et eksempel på at frie utviklingstøyler har bidratt sterkt til fremveksten av den nye versjonen av RamBase, sier Kaasamoen.

100 prosent webbasert

ERP-systemer er tradisjonelt standardiserte systemer som blant annet krever tilpasning og integrasjoner for at kunden skal oppleve at deres prosesser støttes av systemet.

– Vi tilbyr nå standard SaaS (webbaserte) løsninger, som kan tilpasses den enkelte kundes behov. RamBase er 100 prosent webbasert, og kundene kan nå oppleve alle fordelene ved systemet, samtidig som vi kan tilby skreddersøm via partnere og stor grad av egentilpasning/konfigurering, sier Ingrid Haraldseide.

– Nå skal det sies at teknologien i RamBase alltid har vært webbasert. Mange konkurrenter har lokale On-Premise løsninger hos sine kunder med kun enkeltstående skytjenester som mobilapplikasjoner og web-tjenester. Det gir dem kun tilgang på deler, men ikke hele ERP-systemet. Vi har derimot bygget hele ERP-systemet ut i skyen fra dag én, sier Kaasamoen.

Korrekt informasjon

RamBase ble i sin tid utviklet for å gi brukerne hurtig, tilgjengelig og korrekt informasjon.

– De siste ti årene har informasjonsflyten eksplodert. Tilgjengelig informasjon regnes som en hygienefaktor i dag, noe som er en selvfølge i dag. Med nye RamBase legger vi til rette for å dele god og sikker informasjon. Det unike med den nye versjonen er fleksibiliteten og muligheten for å tilpasse RamBase til den enkelte kunde, understreker Kåre Kaasamoen.

Ny verktøykasse for tilpasninger

For å møte etterspørselen og være i forkant av markedet med tanke på nettopp å kunne levere standardløsninger som likevel er fleksible, lanserer Jakob Hatteland Computer nå nye verktøy for utvikling av 100 prosent standard web-applikasjoner.

– Her kan våre kunder og partnere benytte seg av våre verktøy og vårt omfattende API for å gjøre tilpasninger i RamBase, sier Roger Gullhaug.

Partnernettverk

Haraldseide forteller at de vil satse sterkt i det internasjonale markedet i årene som kommer.

– Flere store internasjonale kunder benytter allerede RamBase. Nå etablerer vi et stort partnernettverk for å betjene eksisterende og nye kundegrupper. Alt ligger til rette for en internasjonal suksess med RamBase. Tilbakemeldinger på ny versjon av RamBase fra potensielle og eksisterende partnere er meget bra. De er imponert over innovasjonsgraden i forretningsplattformen. I tillegg fikk vi nylig en meget god bekreftelse på at vi gjør mye riktig. IKT-Norge utnevnte oss som ett av de tolv mest spennende norske teknologiselskapene. Partnerne kan nå videreutvikle løsningen på vår plattform, som vil bety at de enkelt kan bistå kundene med skreddersøm og tilpasninger, fortsetter Haraldseide.

Positive tilbakemeldinger

RamBase henvender seg primært mot produksjonsbedrifter innen maskinering, mekanikk- og serieproduksjon, distribusjons- og grossistbedrifter og auksjonshus.

– Tilbakemeldingene fra pilotkunder som har testet ny versjon av RamBase er meget lovende. De fremhever spesielt datamengden og datafangsten. Systemet gir bedrifter oversikt over arbeidsflyten og detaljinformasjon om varedistribusjon. Vi knytter transaksjonsflyten i ERP-systemet sammen med dokumentasjonsbeskrivelse slik at bedriftene oppnår konkurransekraft. Alt fra sertifikater, bruksanvisninger til produktgodkjenninger lagres i ett og samme system, sier Olaf-Magnus Olsen.

– Med RamBase kjøper kundene en applikasjonsplattform med et kraftig og funksjonsrikt ERP-system i bunn. Det gir dem mye forretningslogikk på kjøpet, i tillegg til at informasjonen er i sanntid og tilgjengelig for alle, legger han til.

Inntektspotensial

Ved at kundene nå kan ta med seg ERP-systemet når som helst og hvor som helst, mener Olsen at det kan være med på å øke deres inntektspotensial.

– RamBase gir kundene raskere og nøyaktige tilbakemeldinger. Du kan stå inne for det du lover i tillegg til at produktet leveres til avtalt tid. Sist, men ikke minst, kan du være trygg på at informasjonen er korrekt slik at du kan du være langt raskere på avtrekkeren enn dine konkurrenter, sier han.

Må tenke i nye baner

Norsk olje- og gassproduksjon er i ferd med å bremse opp, noe leverandørindustrien merker godt. Oppdragsmengden har gått ned og mange medarbeidere er blitt oppsagt. Myndighetene må tenke i nye baner og satse på alternative produksjonsformer. Bransjen har tilstrekkelig kompetanse til å gjøre Norge konkurransedyktig på områder som fornybar energi.

– Her vil den nye oppbyggingen av de ansattes roller i RamBase oppfordre og bistå til gjennomføring av organisasjonsendringer og forbedringer. Systemet bidrar til å drive prosessene videre og gjøre virksomheten mer effektiv, avslutter Olaf-Magnus Olsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079