– Pakkeleveranser rett i bagasjerommet er et godt tilbud til de som pendler og er mye på farten, fastslår Terje Aarbog, adm. direktør i DHL Express i Norge. –Vi gjør det vi kan for å bruke ny teknologi og nye samarbeidspartnere til å skape nye muligheter for kundene våre. Løsningen som vi har fått til i samarbeid med Audi og Amazon er et godt eksempel på dette, sier Aarbog videre.

En skreddersydd mobilapp sender bilens posisjon til DHL-budet. Appen gir også budet tilgang til bilens bagasjerom. Etter at pakken er trygt plassert og bagasjedøren er lukket og låst, mottar kunden epost om at pakken er levert.

 

Høy service og høy sikkerhet

DHL, Audi og Amazon har utviklet og testet den unike løsningen i flere måneder. Et sentralt fokus har vært å sørge for sikkerhet på høyeste nivå for både forhandlere og bileiere.

– Tjenesten er designet slik at kunden opplever den som enkel, transparent og lett å håndtere i alle ledd i handelen – fra bestilling på nettsidene til Amazon, pakketransporten til DHL, til leveransen i bagasjerommet i Audien, sier Aarbog. – Vi har vært opptatte av å lage en løsning som kundene føler seg trygge på, og vi håper tjenesten blir tatt godt imot, særlig med tanke på sikkerhetsaspektet, legger han til.

Pilotprosjektet starter opp i mai og det er utvalgte kunder i området rundt München som vil få muligheten til å prøve ut den nye tjenesten. Foto: DHL

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!