Columbus fortsetter de siste års inntjeningsfremgang og kan for andre år på rad annonsere rekordinntjening. Columbus øker inntjeningen i både konsulent- og softwarevirksomheten og selger flere bransjeløsninger, som gir det internasjonale konsulenthuset et flott driftsresultat med vekst på bunnlinjen.

Driftsresultatet (EBITDA) utgjorde DKK 81,6 millioner, hvilket er en vekst på 13 prosent i forhold til 2013. Nettoresultat etter skatt utgjorde DKK 52,7 millioner, og er en vekst på 142 prosent. Omsetningen lød på DKK 878,3 millioner og er på samme nivå som i 2013.

 

Omsetningsstigning fra bransjeløsninger

Columbus´ konsulentforretning oppnådde en stigning i omsetningen på 5 prosent i 2014, mens salget av egen software økte med 3 prosent.

Omsetning fra de tre bransjeløsninger til matvare-, detalj- og produksjonsbransjene fortsatte fremgangen og utgjør nå 77 prosent av den samlede omsetningen. Dette er i tråd med forventningene, og virksomheten har dermed realisert et vesentlig målsetning for året.

 

Nye oppkjøp styrker markedsposisjonen

I 2014 styrket Columbus sin markedsposisjon med oppkjøpene av selskapene Omnica som er en konsulentvirksomhet innenfor e-handel og Dynamics Anywhere som er en softwarevirksomhet innenfor mobile forretningsløsninger. Oppkjøp er en del av Columbus´ strategi, som har fokus på oppkjøp av virksomheter med en konsulentprofil tilsvarende Columbus´ innenfor virksomhetens bransjeløsninger og utvalgte geografiske områder.

 

Forventninger om vekst og økt inntjening i 2015

2015 er det siste året av Columbus´ strategi Columbus15, som handler om å transformere konsernet til en global konsulentvirksomhet med bransjeekspertise og egne softwareløsninger med fokus på å forbedre inntjeningen.

– Siste års resultater viser at Columbus´ strategi er den riktige. Vi er i dag en sterk global konsulentvirksomhet med bransjeekspertise og egenutviklet software. 2015 handler om å fastholde fokus på å drive en sunn forretning mens vi forbereder vår strategiplan etter 2015, sier konsernsjef Thomas Honoré.

Selskapet forventer fortsatt vekst i salg av bransjeløsninger og egen software i 2015, og fastholder fokus på å forbedre inntjeningen i konsulentforretningen. Målsetningen er en omsetning på nivået DKK 1 milliard og EBITDA på nivået DKK 90 millioner hvilket svarer til en vekst på henholdsvis 14 og 10 prosent.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!