– Widerøe er en av Norges sterkeste merkevarer, med mange dyktige ansatte og lojale kunder. Selskapet er en viktig del av det norske transportsystemet og jeg håper å kunne bidra til å videreutvikle denne posisjonen, sier Stein Nilsen. Arkivfoto: Nobina

Stein Nilsen kommer fra stillingen som direktør og investeringsansvarlig i Credo Partners, men har også lang fartstid fra fly- og transportbransjen.

Han begynte sin karriere som økonom i SAS Norge, og var i mange år leder både av bakketjenestene i SAS-konsernet og SAS i Norge. Han har også vært konserndirektør for persontransport i NSB og administrerende direktør i transportselskapet Nobina, før han i 2012 begynte i Credo Partners. Jobben i Widerøe ser han frem til med glede.

– Jeg ser frem til å jobbe sammen med ledere, medarbeider og tillitsvalgte for et enda bedre flyselskap. Sammen skal vi fortsette å leverer kundeopplevelser av første klasse samtidig som vi videreutvikler Widerøe til et selskap som skaper lønnsom vekst, sier Stein Nilsen som er utdannet siviløkonom og jurist.

 

Mange utfordringer

Styreleder i Widerøe, Brynjar Forbergskog, er glad for at Stein Nilsen takket ja til jobben som leder av Widerøe.

– Han er en erfaren leder med meget relevant bakgrunn og alle de gode kvalitetene vi var på jakt etter, konstaterer Forbergskog. – Utfordringene i Widerøe er mange, men mulighetene er enda flere, og vi er sikre på at Stein vil lede arbeidet med å ta tak i dem på en god måte, legger han til.

Luftfarten i Norge er preget av hard konkurranse og et krevende marked. Også Widerøe er påvirket av denne utviklingen, men Nilsen har tro på at det vil være mange muligheter for Widerøe i fremtiden.

– Luftfarten er en bransje under sterkt press og har vært i betydelig endring de siste årene. Også vi i Widerøe må følge med i utviklingen. Sammen med de ansatte må vi finne en modell som gjør at vi styrker vår konkurransesituasjon fremover. Vi skal kjempe hardt for å beholde alle de kunder vi har i dag, inkludert avtalen med Staten på kortbanenettet. Det er viktig å videreutvikle konkurransekraften i Widerøe, slik at vi kan fortsette å levere gode tjenester både til samfunnet og alle våre kunder, sier Stein Nilsen.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 3,5 milliarder kroner. Selskapet frakter over 2,8 millioner passasjerer i året og trafikkerer 48 flyplasser i inn- og utland. Foto: Widerøe

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!