69 prosent av respondentene sier at de forventer moderate eller tunge investeringer i cloud i løpet av de neste tre årene. Samme undersøkelse viser at bedrifter i større grad ikke bare bruker skyen til å øke produktiviteten og effektiviteten, men også benytter cloud innen spesifikke forretningsområder som talentutvikling, samarbeid og analyser.

Samlet sett viser undersøkelsen at bedrifter med erfaring innen cloud, fortsatt tror at skyen gjør en forskjell for virksomheten, og mange gir uttrykk for at de opplever det allerede. Undersøkelsen er gjennomført i siste halvdel av 2014 og inkluderer 200 ledere fra forskjellige sektorer i elleve land. Resultatene er deretter sammenlignet med tilsvarende undersøkelse foretatt i 2012.

 

Utvalgte resultater

  • 99 prosent av respondentene mener at cloud computing i dag er en integrert del av bedriftens forretnings strategi.
  • 69 prosent av bedriftene forventer at de i løpet av tre år vil foreta moderate eller tunge investeringer i cloud, og de planlegger samtidig å migrere flere kjernefunksjoner med cloud.
  • 33 prosent av respondentene mener at cloud computing har hatt innvirkning på bedriftens prestasjoner. For øyeblikket forventes det større investeringer på tvers av bransjer i løpet av de kommende måneder og år.
  • Bruken av Big Data i sanntid vokser i strategisk betydning. 59 prosent av respondentene sier de benytter cloud til å analysere og anvende data overalt og når som helst – dette er en stigning på 10 prosent i forhold til forrige undersøkelse.

99 prosent av respondentene mener at cloud computing i dag er en integrert del av bedriftens forretnings strategi. Foto: iStockphoto

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!