Nils Erik Langva

Kommunikasjon er ikke privat eiendom

Avento har utviklet et helt nytt tillegg til SharePoint. Systemet består av moduler for CRM, prosjekthåndtering, intranett, person- og kompetansesøk, ressurshåndtering, kvalitetssystem, dokumenthåndtering, helpdesk, søkesenter og anleggsregister.

Det nye dataverktøyet fra Avento gir mer orden i den uklarhet som tidvis kan oppstå i dokumentasjonen, spesielt når nye jobber skal tas på sparket.

– Den løsningen vi nå har tatt i bruk er ny for oss, og vi kan vel ikke påstå å ha full oversikt. Men selv nå i innlæringsfasen ser vi at mye blir enklere, sier de to.

Først og fremst legger de vekt at de med Briva for Sharepoint har all dokumentasjon på mobilen. De setter også pris på at generell kommunikasjon tilknyttet jobbene er på samme sted i hierarkiet på telefonen, med søkefunksjon som er intuitiv og enkelt.

 

Økt effektivitet

Torkil sier det slik: – Mange kompliserte jobber og oppgaver oppdateres eller endres underveis. Fra før er vi jo vant med at dette betyr ekstra turer inn til kontoret for oppklaringsrunder og nye forklaringer. Nå varsles vi og får alle relevante nyheter på arbeidsstedet. Mer effektivitet og kortere tid på hver jobb er jo ganske kundevennlig. Egentlig ganske topp opplegg, dette. Jeg er nok ganske sikker på at vi kommer til å bruke det hyppig.

 

Kondisdreperen

Vi traff de to i Kondisdreperen, hvilket er identisk med trappene fra byparken i Ålesund sentrum til utsiktsstedet, Fjellstua, på byfjellet Aksla. Her tilintetgjøres ethvert tilløp til forfengelig sprettmarsj opp de uhorvelig mange og bratte trappene. Selv topptrente idrettsfolk erfarer at de må veksle om til tempo molto moderato på vei opp for på å fotografere de berømte jugendstilhusene ved "Naftadjupet" ved indre havn.

Frode og Torkil skulle legge om og sikre kraftledninger som løper langs trappetraseen. Over hundre år tunge steg, så vel oppover som nedover, krever nå omfattende utbedring. Terrenget inviterer ikke nettopp til enkle og tilbakelente oppgaveløsninger. Betongen må fraktes inn med helikopter, og hele anlegget er avstengt for publikum.

Og siden nytt selskap ble nevnt innledningsvis; Mørenett AS er resultatet av fusjon mellom nettleverandørene Tussa Nett AS og Tafjord Kraftnett AS.

Torkil Nilsen (t.v.) og Frode Vereide legger først og fremst vekt på at de nå har all dokumentasjon på mobilen. De setter også pris på at generell kommunikasjon tilknyttet jobbene er på samme sted i hierarkiet på telefonen, med søkefunksjon som er intuitiv og enkel. Foto: Nils Erik Langva

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!