Logister vognen er utstyrt med teleskoputtrekk av plattformen fra 12 til 17 meters lengde.

Produktsjef Gordon Lindseth i Brubakken AS opplyser at vognen har en kapasitet på 90 tonn, og en lasteplattform som måler 12 x 3 meter.

– I tillegg har den teleskoputtrekk av plattformen til maksimalt 17 meters lengde. Dette gjør den meget fleksibel i transport av gods med ulike lengder, sier Lindseth.

Laveste høyde på vognen er 600mm, noe Logister er alene om å få til. Vognen har videre bremser, full lysutrustning bak, ryggekamera, sentralsmøring og timeteller.

 

Smidig

Et PLS elektronikksystem kontrollerer blant annet de styrbare hjulene, som enten følger samme spor som traktoren eller som kan overstyres via joystick i førerhuset.

– Dette er meget anvendelig om man skal laste eller losse på trange områder, sier Lindseth.

Vognen trekkes av en MAFI traktor type R 336 som ble levert tidligere i år. Vestbase har siden 2003 hatt Logister Translifter med en kapasitet 65 tonn og som Lindseth opplyser de er godt fornøyd med.

Vestbase AS i Kristiansund har som visjon å være hovedknutepunkt for all offshorerettet aktivitet i Norskehavet. Alle operatørselskaper utenfor Midt-Norge er i dag etablert her. Vestbase er også en næringspark hvor det i dag er mer enn 60 selskaper etablert/representert på baseområdet. Plattformene Draugen, Heidrun, Åsgard B, Njord og Kristin, samt boreskipet Åsgard A forsynes fra Vestbase. I tillegg supporteres subseafeltene Mikkel, Ormen Lange, Tyrihans, Yttergryta og Morvin. Foto: Vestbase / Harald M. Valderhaug

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!