– Vi er veldig stolte over at LED-lampene våre er valgt av en av de største aktørene i el-markedet og som selv distribuerer LED-belysning ut til sine kunder, sier Shahzad Abid (t.v.) , adm. direktør i Ledlight Group. Her sammen med Arild Aamot, leder for Teknisk og Drift i Onninen og Ann-Katrin Pedersen, markedsdirektør Onninen.

LED-lampene, levert av norske Ledlight Group, er montert og lyser opp både Onninens hovedlager og et tilhørende temperert lagerbygg ved siden av administrasjonsbygget.

– Med et gulvareal på omkring 20.000 kvm, og med pallreoler, i tillegg til dypstablingsområde for høyfrekvente og store varer, er det både tidskrevende og dyrt å bytte lamper. Nå slipper vi dette, i tillegg har vi fått en miljøvennlig løsning som gir mye bedre lys, sier Arild Aamot, leder for Teknisk og Drift i Onninen.

 

Fokus på miljø

Det har vært viktig for Onninen å sørge for at virksomheten påvirker miljøet i minst mulig grad. Fokus på miljø har derfor blitt integrert i all aktivitet og å senke energiforbruket er en prioritet. Onninen så det derfor nødvendig å oppgradere belysningen.

– Internt arbeider vi kontinuerlig med å redusere vår påvirkning på miljøet. Da vi byttet til CrystalLed droppet strømkostandene dramatisk. Vi har aldri før brukt så lite strøm som nå, fortsetter Aamot.

Selv om bytte av lys i første omgang var et ENØK tiltak, er lyset også blitt mye bedre.

– Lagermedarbeiderne skryter av mer energi på jobb. Det er klart at det i starten kom noen reaksjoner på å bytte fra varmt til et kaldere lys, men dette gjør at vi ser varene bedre og dermed jobber mer effektivt, avslutter han.

 

Vanskelig og dyrt å bytte lysrør

Det er full fart på lageret med to arbeidsskift om dagen, og høyt aktivitetsnivå gjør det vanskelig og dyrt å bytte lysrør. Huselektriker Christian Holter Notvik i Romerike Elektro AS var derfor veldig fornøyd med valget av lampene.

     – Vi beregnet ca. 15 minutter installasjon per lampe, men det tok mindre tid enn det. Installasjon av lamper kan være både vanskelig og utrygt når man skal holde et tungt, stort lysarmatur i høyden samtidig som man skal sikre det. Disse lampene derimot er enkle, lette og små i forhold til andre LED-armaturer jeg har installert. Jeg ble faktisk overasket over hvor enkelt det var.

LED-lampene fra Ledlight Group gir et presist lys og de har en robust konstruksjon som passer godt inn i et industrimiljø.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!