Antall solgte maskiner per år. Kilde MGF

Truckimportørene måtte registrere en relativ svak start på året med nedgang på henholdsvis 17,8 i første kvartal og 10,9 prosent i andre kvartal sammenlignet med tilsvarende perioder i fjor.

Som man ser av grafen over har tredje kvartal historisk sett vært den perioden i året med dårligst salg. I år tok imidlertid salget seg godt opp i tredje kvartal, og ifølge MGF ble det solgt 1.145 maskiner. Det er en økning på over 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Prognosen til Gaffeltruckgruppen er nå at året totalt vil ende på et nivå mellom 2012 og 2013, hvilket vil si et sted mellom 4.200 og 4.400 enheter.

 

Palle- og plukktrucker økte mest

Statistikken er basert på innrapporterte salg fra medlemmene i Gaffeltruckgruppen til MGF. I tredje kvartal ble det solgt 358 motvektstrucker mot 382 i andre kvartal.

Salget av skyvemasttrucker økte fra 66 i andre kvartal til 77 i tredje. Da ble det også solgt 274 støttebenstrucker som er én mer enn i andre kvartal.

Den største fremgangen er på mindre maskiner med henholdsvis 111 plukktrucker (59 i andre kvartal) og 261 palletrucker (173).

I tillegg ble det solgt 5 svinggaffeltrucker (5), 5 trekktrucker (1) og 9 teleskoptrucker (4). I tredje kvartal ble det ikke solgt noen sidelastere, mens det i andre kvartal ble solgt én.

 

Direktør Anita Hall i Maskingrossisternes Forening kan på vegne av medlemmene i Gaffeltruckgruppen glede seg over et godt salg av gaffeltrucker i tredje kvartal. Foto: Henning Ivarson

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!