Føreren kan velge mellom Eco- og Powermodus. Den nye automatgirkassen har samme holdbarhet som de manuelle 6-trinnskassene som benyttes i Daily. Foto: Iveco

HI-MATIC er den første 8-trinns automatgirkassen som er utviklet for lette nyttekjøretøyer. Den håndterer dreiemoment opp til 470 Nm og passer ifølge Iveco perfekt til nye Daily som leveres med motorer opp til 205 hk.

    Optimalt valg av gir for aktuell motorhastighet og belastning skal sikre at Daily alltid jobber på sitt beste. Det betyr forbedret akselerasjon, maksimal komfort og lavere drivstofforbruk.

     Den elektroniske girstyringen gjør at sjåføren kan velge beste kjøremodus beroende av kjøreruten karakter:

  • Eco: Under kjøring på lett vei skjer girskiftene ved lavt motorturtall. Det gir økt komfort og reduserer drivstofforbruket optimalt.
  • Power: Girskiftene skjer raskere og på høyere turtall. Det sikrer optimal bruk av girtrinnene slik at motoreffekten utnyttes best.

     Den nye automatgirkassen har samme holdbarhet som de manuelle 6-trinnskassene som benyttes i Daily. Den fungerer også sammen med Hill Holder som er standard på nye Iveco Daily, som tidligere i år ble kåret til "Van of the Year 2015".

     HI-MATIC kan bestilles på de fleste av Iveco Dailys 8.000 ulike modellvarianter fra 3,5 til 7,0 tonn totalvekt.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!