Volvo Construction Equipment drar en "coming home" og flytter hele hovedkontoret til Gøteborg hvor man finner Volvos lastebiler som ligger i Lundby like utenfor Gøteborg og Volvo personbiler.

Tettere samarbeid

Flyttingen vil tilrettelegge for tettere samarbeid med konsernets øvrige forretningsområder og gi rom for bedre utnyttelse av kompetanse og ressurser i hele Volvo-konsernet, heter det i en pressemelding.

"Vårt hovedkvarter i Brussel har tjent oss godt siden kontoret ble åpnet i 1980 og dette trekket kommer i rett tid for Volvo CE siden vi fortsetter å tilpasse vårt selskap til skiftende global forretningsdynamikk. Det tillater oss å være fysisk nærmere de andre forretningsområdene til Volvo, og det vil legge til rette for et tettere samarbeid og deling av beste praksis ", sier Martin Weissburg, president i Volvo CE og medlem av hovedstyret i Volvo-konsernet.

Sverige er også hjem til ca 4000 Volvo CE-ansatte og er hjem til noen av selskapets største industri, næringsbygg og mye av teknologiutvikling foregår her, legger han til.

Hovedkvarteret til Volvo CE vil være i drift i Gøteborg i tredje kvartal 2017.

Sverige er også hjem til ca 4000 Volvo CE-ansatte og er hjem til noen av selskapets største industri, næringsbygg og mye av teknologiutviklingen gjøres her, forklarer Weissburg. © Fredrik Saugstad

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!