Forretningsmodellen i Sandvik Mining and Rock Technology vil være desentralisert, med aktiviteter organisert separate produktområder basert på produkttilbud. Hvert produktområde vil ha fullt ansvar for sine respektive virksomhet, heter det i pressemeldingen.

- Produkter som er utviklet for kunder i gruve- og entreprenørsegmentet er basert på felles teknologi med lignende ettermarkedstilbud. I tillegg deles produksjonsenheter allerede i stor grad med delvis felles salgsorganisasjon.

Ved å sammeslå til et forretningsområde, oppnår vi en enklere og mer kostnadseffektiv struktur. Den desentraliserte forretningsmodellen gir et enda klarere fokus og raskere respons til kundene våre, sier Björn Rosengren, Sandviks konsernsjef.

Den nye strukturen trer i kraft 1. juli 2016 og Lars Engström, for tiden president i Sandvik Mining, er utnevnt til leder av det nye forretningsområdet, Sandvik Mining and Rock Technology. Dinggui Gao, leder av Sandvik Construction, vil forlate selskapet 1 juli 2016.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!