Like før helgen ble det klart at Ritchie Bros., verdens største auksjonshus for industrielle maskiner, har ervervet Mascus.

Mascus er en online markedsplass for landbruksmaskiner, anleggsmaskiner, skogsmaskiner og lastbiler samt gaffeltrucker.

Mascus ble etablert allerede i 2001 her i skandinavia og har vokst hurtig i løpet av disse årene. I dag finnes mer enn 360.000 enheter for salg og siden har besøkende fra 58 land og 42 språk.

- For norske kunder er det veldig enkelt, forteller salgssjef i Norge, Erik Rusten til tungt.no. All informasjon om maskiner og selger er tilgjengelig på norsk. Dermed blir handelen av både nye og brukte maskiner så enkel som mulig.

Produktene strekker seg fra brukte traktorer til salgs, trailere, trekkvogner og gravemaskiner til salgs til traktorgravere. Alle forhandlere, entreprenører, gårdbrukere og privatpersoner kan dessuten annonsere sine brukte maskiner og utstyr på markedsplassen. Mascus.no lisensieres i Norge av Fagmedia AS som er en del av Egmont Hjemmet Mortensen.

Fengende brødre

Historien om velkjente Richie Bros fenger de fleste. Brødrene som bare skulle selge noen brukte møbler for å bli kvitt en gjeld på 2000 dollar, er nå verdens største auksjonshus for maskiner og anleggsutstyr.

I dag har selskapet mer enn 110 lokasjoner i 25 land og 44 auksjonshus rundt om i verden. Auksjonene er åpne offentlige auksjoner som selger store mengder brukt og ubrukt industriutstyr inkludert anleggsmaskiner. Selskapet er børsnotert i New York og Toronto. I 2013 ble det solgt utstyr for 3,8 milliarder dollar gjennom Ritchie Bros.

All informasjon på Mascus ligger på norsk - nå overtar verdens største maskinauksjonsfirma online-tjenesten. Fotoet viser en skjermdump av tjenesten.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!