Maskinhuset A S fra Danmark har tatt over rollen som importør av Terex-Schaeff anlegg for det norske markedet. Avtalen med Terex konsernet inngått i august 2015 og trådte i full kraft. 1. februar i år. I løpet av den tiden, Maskinhuset A / S allerede levert 35 anlegg for Norge, heter det i en pressemelding.

Endrer fokus

- Vi ble tilbudt jobben av Terex-konsernet og kunne ikke si nei. Vi kjenner en del til det norske norske markedet allerede, hvor vi i flere tiår har solgt mange brukte Terex-Schaeff maskiner. Nå er oppgaven en annen og handler om salg av nye maskiner og, ikke minst, service og reservedelessalg. Vi trenger åtte til ti norske forhandlere, og har allerede har funnet de fire, forklarer sier direktør Johnny Lauritzen Maskinhuset AS

Det er inngått avtaler med forhandlere i Mandal, Kristiansand, Sandefjord og Narvik. Hovedlager for reservedeler er blir etablert gjennom Anlegg & Miljø Service AS, i Sandefjord. De skal ta hånd om sentral distribusjon og salg av reservedeler for norske forhandlere og sluttkunder. Alle forhandlere skal være være lagerførende i både Terex-Schaeff-maskiner og reservedeler.

Potensialet

- Salget av Terex-Schaeff-maskiner i Norge har minsket sakte er de siste årene, det er en utvikling vi skal snu, sier Lauritzen i en pressemelding. 

Salget av Terex-Schaeff har steget i Europa, derfor er det viktig å få på plass dyktige lokale krefter som har kjennskap til anleggsmaskiner og det norske markedet forklarer han videre.

Maskinhuset A/S ble etablert i 1979 og har siden 1987 fungert som dansk Terex-Schaeff-importør. Maskinhuset A/S har solgt over 10.000 små og mellomstore maskiner, hvorav hjullastere og gravemaskiner er de mest solgte typene. 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!