Etter at Perkolo bru over ny E6 i Gudbrandsdalen kollapset og feil ble funnet på Sundbyveien bru, ble det opprettet en faggruppe som skulle kontrollere øvrige fagverksbruer i tre.

Kontrollrapporten er nå klar, og viser at det ikke er funnet lignende prosjekteringsfeil på noen av de andre bruene.

Akkurat det er de ansatte i Moelven Limtre glade for. Det var de som leverte Perkolo bru. Direktør Rune Abrahamsen understreker viktigheten av at Statens Vegvesen opprettet faggruppen.

- På denne måten ble det mulig å gå grundig til verks. I en så alvorlig sak er det vesentlig å luke ut usikkerhet for å kunne garantere publikum, utbygger og reisende at noe liknende aldri vil skje igjen, sier Abrahamsen.

Abrahamsen innrømmer i en pressemelding at hendelsen i Gudbrandsdalen i vinter var en sjokkerende opplevelse både for ham og de øvrige ansatte i Moelven Limtre.

- Vi har bygget limtrebruer lenge og innehar både tung kompetanse, ekte stolthet og nøyaktighet i det vi utfører. Derfor kunne vi nesten ikke tro det var sant da de første nyhetsmeldingene om brukollaps tikket inn på ettermiddagen 17. februar. Vi var tidlig sikre på at kollapsen ikke skyldtes limtre som materiale, limtres bæreevne eller feilmontering av brua. Rapporten fra vegvesenet underbygger dette, sier Abrahamsen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!