I 2012 lanserte Engcon den kraftige jernbaneklypen GR20RR, en integrert klype spesialtilpasset for håndtering av jernbanesviller og -skinner.

Nå er det gått fire år og det er i følge produsenten på tide med en skikkelig oppdatering.

GR20R2

Den nye modellen får navnet GR20R2 og vil, sammen med Engcons tiltrotator, gjøre gravemaskinen enda mer effektiv, heter det i en presselding.

Kraftigere

Gripearmene på den nye GR20R2 er enda kraftigere og laget i et høyholdfast stål med en hardhet på 400 Brinell for maksimal levetid. Gripearmene er dessuten utstyrt med en støttefot for en mer stabil håndtering av lasten, og slangene på gripesylindrene har også fått tykkere vegger for å tåle høyere hydraulikktrykk.

For lettere å kunne håndtere det som skal gripes, er klypen også nedvinklet opp til 42 grader. GR20R2 er tilpasset for Q-Safe, Engcons redskapsfeste som skal sørge for økt sikkerhet.

Det kan dermed også utstyres med EC-Oil for automatisk oljekobling av hydrauliske redskaper, for eksempel sporpakkere, svilleutleggere, tømmerklyper, markvibratorer m.m. Engcon melder at GR20R2 vil erstatte den forrige modellen omgående.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!