- Nå er vi klare til å gå videre med byggingen av denne viktige og sterkt etterlengta vegen. Arbeidet skulle ha startet sist høst, men kontraktinngåelse og oppstart har vært stilt i bero i påvente av en rettslig avklaring. Nå er dette ryddet av vegen og vi er klare til å sette i gang, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding.

Hæhre Entreprenør anket sist høst dommen fra Oslo byfogdembete til lagmannsretten, som slo fast at Vegvesenets avvising av selskapets tilbud var riktig.

Bakgrunnen for avvisningen var at anbudet ikke ble levert til riktig sted.

Inngår Skanska-kontrakt

Saken har nå blitt avklart ved at Hæhre trekker sin anke. Det er i den forbindelse enighet om at partene bærer sine egne saksomkostninger både for byfogden og lagmannsretten. Hæhre får dekket kostnadene for utarbeidelse av anbudet, en «looser fee»-ordning i tråd med forutsetningene i konkurransegrunnlaget og på linje med de andre leverandører som ikke nådde opp.

Vegvesenet skal nå inngå kontrakt med Skanska, som hadde det laveste godkjente tilbudet. Dette skjer i løpet av de nærmeste dagene. Målet er å komme i gang så raskt som mulig.

Vegutviklingskontrakt

E6 Helgeland sør-prosjektet strekker seg over 132 kilometer, fra Nord-Trøndelags grense til sørsiden av Korgenfjellet. Utbyggingen skjer gjennom en vegutviklingskontrakt, hvor entreprenøren har ansvaret for både prosjektering og bygging, samt drift og vedlikehold i hele kontraktperioden på 15 år.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!