Under IFAT 2016 presenterte Bucher Municipal verdens første elektrisk drevne kompakte feiemaskin i den populære to kubikkmetersklassen.

Åtte timers drift

CityCat 2020ev har et lithium-ion batteri på 56 kWh skal gi åtte timer med standard drift. I følge importøren Sigurd Stave Maskin er den mange ganger roligere, den er utslippsfri og billigere over tid enn en dieseldrevet feiemaskin.

Mindre støy

Maskinen har samme dimensjoner, samme manøverbarhet og samme børster som en standard CityCat 2020.

Den har også samme feiebeholder med kapasitet på to kubikkmeter. Nyttelasten er på 1450 kilo nesten samme som basismodellen med dieselmotor. Toppfarten er på 40 kilometer i timen, mens arbeidstempo fortsatt er 12 km/t.

Ukomplisert overgang

Tanken er at en fører som har kjørt den konvensjonelle CityCat 2020, kan gå rett over til å kjøre den elektriske, siden funksjonene er de samme. De virkelige styrkene til CityCat 2020ev skal ligge i økonomien og miljøgevinsten ifølge pressemeldingen.

Rolig feiing

Selv om det gir samme feie- og sugestyrke som konvensjonell forbrenningsmotor, produseres ingen utslipp. Driftsstøy, i henhold til 2000/14 / EC, er 92 desibel (EN). Det skal ifølge pressemeldingen være 10 desibel, roligere enn gjennomsnittet av konkurrentene med konvensjonelle dieselmotorer.

Man sparer kostnadene for diesel og vedlikehold, og service skal også være lavere. Da kan importøren også heve frem lave totale eierkostnader som salgsargumenter.

I følge importøren Sigurd Stave Maskin er den mange ganger roligere, den er utslippsfri og billigere over tid sammenlignet med en dieseldrevet feiemaskin. © Bucher Municipal

Nyttelasten er på 1450 kilo nesten samme som basismodellen med dieselmotor. © Bucher Municipal

Et lithium ion batteri leverer 56 kWh, ifølge produsent er det nok strøm til åtte timers bruk og med sterk lader det kan lades opp i løpet tre timer. © Bucher Municipal

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!