Tirsdag 22. november mottok samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen brev fra leder Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Der står det at komiteen tar tak i saken på bakgrunn av Aftenpostens omtale og ber Solvik-Olsen vurdere å utsette avgjørelsen om anbudet for E18 Tvedestrand.

Kjempejobben skal tildeles den 1.desember og lyder på 5,5 milliarder kroner og prosjektet er lyst ut som totalentrepreise.

Ny evaluering

Bakgrunnen er at dagen etter det statlige veiselskapet Nye Veier brøt med sin etikkdirektør, Lena Helena Dalen, startet selskapet en ny evaluering av entreprenører.

Etter en ny gjennomgang rykket tyske Hotchtief opp flere plasseringer.

Det skal ha vært poengtildeling på forretningsetikk som hadde gjort utslaget, skriver Aftenposten.

Tyske Hochtief er bøtelagt for prissamarbeid i Sør-Afrika, mens datterselskapet Leighton er anklaget for korrupsjon i Australia, melder Aftenposten.

Avviser sammenheng

Nye Veier-sjef Ingrid Dahl Hovland har kontant avvist at bruddet hadde med uenighet om krav til forretningsetikk å gjøre.

AF Gruppen Norge AS, Hochtief Infra, Skanska Norge AS og NCC Construction AS er blitt pre-kvalifisert til å gi tilbud på E18 Tvedestrand-Arendal.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!