Belll Equipment B60D heter dette rammestyrte beistet. Maskinen skal i følge Bell lanseres innen kort tid, men det finnes ikke så mye informasjon enda.

54,5 tonn

Med kasse som rommer 34 kubikkmeter eller 54,5 tonns nyttelast tøyer Bell nå grensene for hva som er normalt for rammestyrte dumpere.

4x4

Maskinen har drift på alle fire for bedre feste og håndtere brattere motbakker. Nedoverbakkene skal kontrolleres med et effektivt retardasjonssystem, i følge Bell.

Bell Equipment la ut denne videoen den første januar og avslutter videoen med at maskinen kommer snart:

video

En av de mest åpenbare fordelene med rammestyrte maskiner er lavere svingdiameter, noe som gjør det mulig å bruke maskinene på trangere områder enn de store tiptruckene.

Bell mener også at dekkslitasjen skal bli mindre og at veigrepet blir bedre.

 

 

En av fordelene med en rammestyrt tiptruck vil være redusert svingdiameter. © Bell Equipment

Rammestyrt tiptruck med 34,5 tonns nyttelast. Kanskje et alternativ for norske steinbrudd og store veiprosjekter? © Bell Equipment

Kommer snart: Bell Equipment har lagt ut en skrytevideo på nettet, og avslutter filmen med; Coming soon. © Bell Equipment

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!