Bjørn Steinar Olsen (t.h.), daglig leder Alpha Maskin AS, og Jens Kenneth Hermansen, avdelingsleder Oslo/Akershus i BAS Maskinutleie AS, "shake hands" i forbindelse med overleveringen av fire nye teleskoptrucker.

De fire leverte teleskoptruckene er modellen Merlo P32.6. Maskinen er kun 200 cm bred og 215 cm høy. Noe som gjør at dem kan kjøres gjennom dobbeltdører og derfor godt egnet til bruk på byggeplasser o.l. hvor det er begrenset plass. P32.6 veier 5960 kg, maks. løftekapasitet er 3200 kg og maks løftehøyde er 6,4 meter. Inkludert disse fire har BAS Maskinutleie gått til anskaffelse av ti ny Merlo teleskoptrucker det siste året. Teleskoptruckene i utleieparken er av forskjellig størrelse, hvor den største er modellen Merlo Roto 40.25 (maks løftekapasitet 4000 kg, maks løftehøyde 25 meter og egenvekt vel 15 tonn).

- Vi hadde teleskoptrucker fra andre leverandører tidligere, men det har vært Merlo de siste ti årene, sier Jens Kenneth Hermansen, avdelingsleder Oslo/Akershus i BAS Maskinutleie AS. Han trekker blant annet den gode servicen Alpha Maskin AS har vist gjennom mange år som noe av grunnen til at de har kjøpt Merlo. Totalt har Alpha Maskin levert 23 Merlo teleskoptrucker til BAS Maskinutleie.

Flere avdelinger

BAS Maskinutleie AS ble etablert i 2008 som et heleid datterselskap i BackeGruppen. Utleieselskapet har hovedkontor i Hof i Vestfold og fire andre avdelinger, deriblant på Lindeberg nord for Oslo hvor Hermansen er avdelingsleder. De tre andre er i Grålum (Østfold), Gjøvik (Oppland) og Elverum (Hedmark). I tillegg er selskapet i ferd med å etablere en avdeling i Trondheim. Totalt er de ca. 60 ansatte. Utleieselskapet har siden etableringen hatt en jevn omsetningsvekst og i 2012 omsatte selskapet for ca. 130 millioner kroner. Utleieparken består av et bredt spekter av maskiner og utstyr, og det skal satses ytterligere på maskiner for masseforflytning.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!