Fem Cat-dosere i «Big Push» hvor mer enn 500 tonn masse skyves utfor kanten.

Malaga Demonstration and Learning Center består av konferansesaler, stort auditorium og flere felt hvor maskinene demonstreres og testes i realistiske omgivelser.

Caterpillars demosenter i Malaga er gjennom mange år blitt godt kjent for den norske anleggsbransjen. Hit er flere tusen kunder tatt med for å se på og prøvekjøre maskiner og utstyr. Ofte reiser ansatte i Pon Equipment hit for å bli oppdatert og i tillegg har den norske Cat-forhandleren hver høst invitert med entreprenører for faglig oppdatering og sosialt samvær i en uke.

Seminar

Vel 200 deltakere var med på årets tur som ble arrangert første uken i september.

Flere av deltakerne vi pratet med hadde vært med både to og tre ganger tidligere, enkelte enda flere ganger. Dagene i Malaga er en blanding av faglig innhold og sosialt samvær. Det faglige foregår for det meste ved demosenteret, men det ble arrangert et workshop-seminar på et eksternt konferansesenter. Hovedseminaret på torsdag ble holdt i auditoriet ved Cat-senteret.

500 tonn

Under fredagens maskindemonstrasjon ble store deler av Cat-rangen vist frem. Det var nok gravemaskinene, hjullasterne og doserne som var av størst interesse for nordmennene, men demonstrasjonen av scrapere, gravelastere og forskjellige versjoner av rammestyrte dumpere fikk også stor oppmerksomhet.

Det som blant annet bidro til å gjøre arrangementet ekstra interessant var at maskinenes bruksområder ble demonstrert i realistiske settinger. Den to og en halv time lange demonstrasjonen ble avsluttet med at fem Cat-dosere, fra D6 til D11, beltet inn på arenaen i en såkalt "Big Push" hvor de flyttet mer enn 500 tonn jord i et skyv.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!