Daglig leder Geir Solemdal ved Moldegaard AS forteller at dumperne skal skipes videre via Amsterdam til tre kontinent. Foto: Doosan Infracore Norway

Etter et tungt marked i fjor høst, har det løsnet fra i vinter og i Elnesvågen er det full aktivitet. Foto: Doosan Infracore Norway

Det er en god høst for Doosan Infracore, som kan melde om utsending av 28 dumpere i løpet av september. 24 av disse er av den største typen som produseres på Varhol, DA40. Det er også flere andre mulige større ordre på oktober-kalenderen.

Til tre kontinent

Daglig leder Geir Solemdal ved Moldegaard AS forteller at dumperne skal skipes videre via Amsterdam til tre kontinent. De største ordrene er kommet fra Indonesia, Guatemala og Gyana i det siste.

- Dette er en av de største utskipningene vi har hatt noensinne på en kjøl fra Molde, forklarer Solemdal

Løsnet i vinter

Etter et tungt marked i fjor høst, har det løsnet fra i vinter og i Elnesvågen er det full aktivitet. Produksjonen er blitt trappet opp fra en til en og en halv dumper per døgn, i følge Doosan. I slutten av september var det skipet ut 119 rammestyrte knalloransje maskiner fra anlegg på Varhol.

Her ser vi fire av de 21 Doosan D40 er parkert og stroppet fast med kjettingskrev. Foto: Doosan Infracore Norway

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!