Med 1600 individuelle stykker og det største enkeltelementet noensinne laget for Lego, kan den fjernstyrte Volvo L350F løfte mer enn 1kg i skuffa og kjøre over utfordrende terreng dag inn og dag ut, akkurat som den virkelige, i følge Lego.

LEGOs hands-on forskning

Filmen handler om utviklingsteamet bak LEGO Technics største maskin for 2014.

Utviklernes lidenskap for å få deres nyeste modell så nær en den virkelige maskinen som mulig, gjorde at de tok turen til Volvo CE med en prototype for å møte ledelsen.

Prøvekjørte

Lego Technics, Niels Henrik Horsted, leder for markedsføring og designsjef, Jeppe Juul Jensen, gjennomfører hands-on forskning og fikk til slutt prøve seg i en L350F selv.

Bytte av oljefilter

- Vi prøvde å gjøre det så realistisk som mulig, slik at den kjører, styrer og løfter lasten akkurat som the real thing. Du kan også fjerne oljefilter, radiator-døren svinger ut, stemplene beveger seg og motoren er malt grønt, akkurat som i virkeligheten, forklarer Jensen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!