I ordren inngår også en veihøvel, Cat 140M3.

- Vestlendinger kan fjell og det har K.A. Aurstad vist til det fulle. Pon har investert mye i organisasjon og kunnskap nettopp for å imøtekomme behovene til profesjonelle som K.A. Aurstads, sier Helge Opheim, salgssjef for region sør og vest. Det er Opheim og salgsingeniør Karstein Yttervik som inngikk avtalen med K.A. Aurstad AS.

Hybrid

Cat graveren 374F på ca. 80 tonn er den største i pakken på syv maskiner. Dette er ikke den største lastemaskinen til K.A. Aurstad, da de i vår også kjøpte en nesten ny Cat 390D, som er på ca. 100 tonn.

- Vi synes også det er verdt å nevne at K.A. Aurstad tenker mye på miljø og drivstofforbruk. Tre av maskinene er nemlig av typen 336 FL Hybrid, som i tillegg skal leveres i versjonen Heavy Duty High & Wide (HD H&W). Dette er skikkelige grønne «rock stars», sier Vilmundur Theodorsson, produktsjef for gravemaskiner hos Pon Equipment.

Leveransen består av:

Gravemaskiner

1 stk. 374FL, 80 tonn

1 stk. 349EL, 55 tonn

3 stk. 336FL Hybrid Heavy Duty High & Wide, 42 tonn

Veihøvel:

1 stk. 140M3, 20 tonn

Hjullaster:

1 stk. 972M hjullaster, 27 tonn

K.A. Aurstad kjøpte også en Cat 349EL (55-tonn) og tre 336FL Hybrid Heavy Duty High & Wide (42 tonn).

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!