Hos Mossingene kjørte de Bergmann-dumperen 4010 opp en singelhaug så langt de gikk. Med 14 tonns egenvekt og Cummins-motor på 250 hestekrefter har den god fremkommelighet på det meste av underlag.

Hans Cristian Hagen, partner og selger i H&H Maskin, forteller at de har levert to slike allerede og seks av de hjulgående dumperne. Markedet har tatt seg skikkelig opp etter ferien merker han.

Hva med fredag?

Han er fornøyd med anleggstreffet i Moss Pukkverk, men kunne tenkt seg et treff fra fredag til lørdag, og ikke lørdag til søndag. Han ser utfordringene med logistikken, men han mener det ville være et enda mere interessant publikum om den første dagen var en ukedag.

Steelwrist fra fabrikk

Nå ventes de nye Yanmar-modellene, SV18 og SV26. Maskinene får allerede påmontert Steelwrist-tiltrotatorer på fabrikk forteller han.

En Bergmann 4010 blir kjørt i posisjon for å vise seg frem for besøkende. Dumperen har 10 tonns lastekapasitet og egenvekt på 14 tonn. Bak spakene sitter Hans Christian Hagen og smiler.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!