Tradisjonelt rengjør man deler og komponenter som er tilgriset av olje, fett og smuss med kjemiske rensevæsker. Dette delevaskesystemet er miljøvennlig og erstatter tradisjonell kjemisk rensevæske ved delevask for service og reparasjon av maskin, motor og deler.

Det skriver bedriften selv i en pressemelding.

Rensevæsken er biologisk, 100% nedbrytbar og er ufarlig for mennesker og miljø. Ved håndtering av væsken er det ikke påkrevd med særlig sikkerhetsutstyr eller ventilasjon.

Filtermattene er finmasket for å fange opp partikler, og matten inneholder mikrober som frigjøres i maskinen sammen med rensevæsken. Væsken og mikrobene bygger så opp en naturlig bakterieflora i maskinen som fortærer fett, olje og skitt.

Systemet er ISO 14001-sertifisert.

- Med vårt system er det ikke lenger behov for deponering av giftig avfall som oppløsningsmidler og farlige rensevæsker som har blitt brukt til å rengjøre deler.

Det er kostbart å deponere farlig avfall, samtidig som man må gå til innkjøp av nye kjemiske væsker for fremtidig rengjøring. Ved riktig bruk av SmartWasher skal væsken aldri byttes ut, forteller Erik Eide, daglig leder i Biotekl Norge.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!