Oppdølsstrandtunnelen åpner for ordinær trafikk etter at arrangementet i Sandvika er ferdig og tunnelen er ryddet, mellom kl. 1800 og 1900. © Foto: Reidun Øverland

Markeringa foregår ved tverrsalget inne i tunnelen fra kl. 1500. I tillegg til snorkuttinga blir det taler, samt kulturelle innslag ved Sunndal Musikkforening, Eirin Nordvik og Yvonne Senn.

- Når snora er kutta, går vi gjennom tverrslaget og ut i Sandvika. Her blir det mer underholdning, taler og grillmat, kaffe og kaker til alle frammøtte, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten i Statens vegvesen.

Det blir tunnelvandring fra Sunndalsøra (2,5 km) og Modalan (5 km) fra kl. 1300 for de som ønsker å gå inn til tverrslaget. Det er også mulighet til busstransport inn tunnelen. Etter at folkefesten er over i Sandvika, er det satt opp busstransport fra tverrslaget inne i tunnelen og ut til Modalan/Ålvundeid og Sunndalsøra. Det blir parkering ved Oppdølsstrandtunnelen på Sunndalsøra og ved grendahuset på Ålvundeid.

I forbindelse med arrangementet kan det bli mindre trafikkhindringer ved Oppdølsstrandtunnelen.

Oppdølsstrandtunnelen åpner for ordinær trafikk etter at arrangementet i Sandvika er ferdig og tunnelen er ryddet, mellom kl. 1800 og 1900.

I tillegg til den 7,5 meter lange Oppdølsstrandtunnelen er det bygd totalt 2 000 meter ny riksveg, 1 500 i Modalan (på Oppdølssida) og 500 meter på Sunndalsøra. Det er til sammen bygd 800 meter sideveger. Det er også bygd 1 750 meter gang- og sykkelveger, 1 250 meter i Modalan og 500 meter på Sunndalsøra.

Prosjektleder Per Bjørn Gjelsten inviterer til tunnelåpning fredag 15. august 2014. © Foto: Reidun Øverland

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!