Her støper de brudekket på Dorobrua på E39 i Orkdal kommune. Den er en del av vegprosjektet E39 Harangen-Høgkjølen. Det tok nesten et døgn å støpe brudekket på 700 kubikk betong © foto: Jens Øystein Gjersvold

Mannskapet til underentreprenøren Søbstad startet å støpe kl. 6 tirsdag morgen og ble ferdig i løpet av natt til i dag, onsdag. Det tok nesten et døgn å støpe brudekket.

- 700 kubikk med betong gikk med. 20 mann var med på jobben som var delt i to skift, sier byggeleder Jens Øystein Gjersvold i Statens vegvesen.

Brua er en spennarmet platebru som krysser elva Doroa i Orkdal kommune. Brua blir 93 meter lang med to kjørefelt.

Nå er brudekket ferdigstøpt og skal stå og herde i en måned, før anleggsbilene kan kjøre på brua. Nå gjenstår oppspenning, bygging av kantdrager, tilfylling på sidene, montering av rekkverk, legging av membran og asfalt, før brua er ferdig.

Brua blir åpnet for trafikk når resten av vegprosjektet E39 Harangen-Høgkjølen står ferdig høsten 2015. Fram til da vil den bli brukt av anleggsbilene som en viktig adkomst til anleggsområdene.

Her ser vi reisen under forskalingen på Dorobrua. Når betongen har herdet ferdig, fjernes forskalingen og reisen © foto: Jens Øystein Gjersvold

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!