På timeplanen sto asfaltutlegging og kunnskap om hva asfalt er.

- Det er skikkelig varmt, sier Kelly Ngo, Line Melby og Tirill Aslaksen. De tre jentene fikk prøve seg på håndlegging av varm asfalt.

Alle deltakerne fikk prøve seg i vegvalsen, på asfaltutleggeren og en tur med hoppetussa. Av sikkerhetsgrunner ble det ikke brukt asfalt i utleggeren. Men det var likevel stor stas å få prøve seg på de forskjellige maskinene.

Gøy på laben

I tillegg til å få prøve asfaltutstyret ble det også tid til en tur innom Sentrallaboratoriet og spennende innblikk i asfalt- og steinverden.

Barnas Byggeskole er et NCC-prosjekt for å skape interesse hos barn og unge for bygg- og anleggsfag. Målet for uken er at barna øker kunnskap og interesse for byggebransjen, teknikk- og realfag, samt å gi barna en morsom og utviklende sommeruke. Vi legger også vekt på å skape gode holdninger i forhold til helse, miljø og sikkerhet.

Årets byggeskole er den niende NCC arrangerer i Norge. Totalt har over 1 000 barn deltatt gjennom disse årene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!