Den nye CH540 og den større CH550 (lansert i 2013) er i følge Sandvik konknusere med utallige kombinasjonsmuligheter. De skal være den perfekte løsningen for ethvert materialproduksjonsanlegg eller steinbrudd der man ønsker å øke produksjonskapasiteten, eliminere flaskehalser, redusere driftskostnader og/eller forbedre kvaliteten på sluttproduktet, heter det i en melding fra produsenten.

Konknusernes brede driftsområde skal gi kundene tilpasningsmuligheter og fleksibilitet, ettersom knuserne kan konfigureres for sekundære eller tertiære driftsområder.

- Våre kunder har behov for å produsere materialer av høy kvalitet på en kostnadseffektiv måte", forklarer Martin Johansson, Product Line Manager i Sandvik Construction. CH500-serien av knusere er designet på grunnlag av innspill fra Sandviks kunder.

Energieffektiv

I følge Sandvik har den nye CH500-serien flere markedsledende funksjoner, som blant annet god kapasiet i forhold til størrelsen og den leveres med Sandviks styringssystem som standard. Styringssystemet gjør at knuseren kan kjøres på maksimale ytelsesnivåer - med automatisk tilpasning til innmatingsforhold, belastningstopper og slitasje. Serien har en dumpventil som skal sørge for rask og sikker utskilling av uknuselig materiale som eventuelt kommer inn i knuseren.

Motorene har den høyeste klassifiseringen for energieffektivitet (IE3), som reduserer utslipp og drivstofforbruk og en presis oppstilling av kileremmene skal gi mer enn fem ganger så lang levetid. CH500-serien har redusert støy og en av tre eksentriske føringer skal dekke 90 prosent av bruksområdet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!