- Vi har store forventninger til de nye modellene fra Cat. Dette er maskiner som har alt, forteller produktsjef Fredrik Sætren.

Den nye hjullasteren Cat 972M er i vektklassen 28 tonn.

- Vi har store forventninger til de nye modellene fra Cat. Dette er maskiner som har alt, forteller produktsjef Fredrik Sætren.

Det er gjennomført tester på flere maskiner i norsk industri, brudd og sandtak det siste året, med mer enn 7000 testtimer bare i Norge.

Den nye M-serien fra Cat har vært gjennom flere oppgraderinger i tillegg til ytterligere utslippsreduksjon. Spakstyringen, førerkomforten og et helautomatisk eksosrensesystem er videreført fra K- serien.

De nye modellene har blant annet fått mer motoreffekt, mer dreiemoment samt automatisk Lock up fra 2. til 4. gir. I følge Pon Equipment gir dette økt ytelse, betraktelig forbedret hastighet i motbakker og forbedret drivstofføkonomi. Den nye modellen har økt drivstoffeffektiviteten med 10 % fra foregående modell.

- Vi er allerede veldig fornøyd med tilbakemeldingene på dieselforbruket på K- serien, så dette blir bra, sier Sætren.

Mer teknologi

Av endringene er blant annet robust 7" touch fargemonitor for vital maskininformasjon, ryggekamera og til integrerte vektsystem.

Mulighet for vektsystem med printer, flere fraksjoner, forskjellige kunder og drivstoffmålinger i liter pr. time og liter pr. tonn.

Akselavstanden er økt og M-serien er utstyrt med nye akslinger med 100 % differensialsperre foran.

- Dette er et produkt vi gleder oss til å få ut i markedet. Dette er produksjonsmaskiner i særklasse, avslutter Sætren.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!