Bjørn Larshus, kategoriansvarlig for Avant i Felleskjøpet, med den nye Avant 760i.

Fra de store John Deere-traktorene og ned til de små Avant-maskinene. Sistnevnte selges i stort antall og i Granåsen presenterte Felleskjøpet tre Avant-nyheter - R-serien, 760i og rivningsroboten Robot185 .

Det som skiller den nye R-serien fra Avants øvrige modeller er at førerplassen er plassert over bakvogna, slik at kjøreopplevelsen blir som å kjøre en vanlig hjullaster. R-serien kommer i tre varianter - R20 (20 hk), R28 (28 hk) og R35 (35 hk). Det var den største R35 som ble presentert på messa.

Bjørn Larshus, kategoriansvarlig for Avant i Felleskjøpet, kunne fortelle at det er Avant-modellen med motoreffekt fra 20 hk og nedover som det selges flest av, da det ikke er krav til at føreren har maskinførerbevis.

Kompaktlasteren Avant 760i ankom Norge bare få dager før messa. Modellen er utstyrt med en dieselmotor med turbo og intercooler fra Kohler på 57 hk, som klarer Steg4-kravene uten bruk tilsetningsstoffer. 760i har en topphastighet på 30 km/t, veier 2217 kg (+180 kg med sidevekter), hydrostatdrift og har ca. 20 prosent lavere drivstofforbruk enn forgjengeren. Førerhytta skal være godt lydisolert og er blant annet utstyrt med aircondition og radio.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!