- Vi har sett at tiden er inne for å satse ytterligere i det norske markedet, sier Helge Sæbø hos Hardnor AS. Selskapet som holder til på Stord, i Hordaland, har i flere år importert og solgt maskiner fra den kinesiske produsenten. Hardnor inngikk nylig forhandleravtale med Bamble Mekaniske Industri AS i Stathelle, Telemark, og Anlegg og Miljøservice AS i Sandefjord, Vestfold. I følge Sæbø er Hardnor i en spennende prosess med ytterligere satsning på det norske markedet.

- Vi har hatt god respons på de nye modellene fra Sany, sier han. Den økte satsningen i Norge kommer som et resultat av Sanys økte satsning på det europeiske markedet, med blant annet etablering av maskin- og delelager, samt egen serviceavdeling i Bedburg i Tyskland.

- Vi har fått flere nye maskiner for det europeiske markedet den senere tiden og vi har kontinuerlig kontakt med Sany i Tyskland, sier Sæbø. Sany-programmet i Europa omfatter fem beltegravermodeller fra 8 til 35 tonn, og flere modeller er på vei. Han forteller at Hardnor har planer om å knytte til seg flere forhandlere i tiden fremover og at det er selskaper i likhet med Bamble Mekaniske Industri og Anlegg og Miljøservice som har en sterk posisjon og med en høy servicegrad, de er på utkikk etter.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!