Terex Smart Control (TSC) er et nyutviklet styrings- og betjeningssystem.

Terex lanserer tre nye kompakte gravemaskiner - gravemaskinene på hjul TW85 og TW110 og den middels store beltegravemaskinen TC125. Generation 2014 produseres ved Terex Compact Germanys fabrikk i Crailsheim. De er utstyrt med dieselmotorer som oppfyller utslippskravene i EU-standarden IIIB (tilsvarer US-standarden EPA Tier 4 interim). Gravemaskinene har også selskapets egenutviklede styrings- og betjeningssystem "Terex Smart Control".

- Ved å konsentrere oss om vår kjernekompetanse, kompakte anleggsmaskiner, oppnår vi en bærekraftig forbedring av produktene. De nye kompakte gravemaskinene fra Terex er ikke bare renere, vi har også gått et stort skritt videre i utviklingen for å tilby kundene forbedringer som virkelig monner slik som målbar økning i ytelsen, merkbar forbedring av betjeningskomforten, og dermed økt effektivitet og produktivitet, sier Peter Hirschel, direktør i Terex Compact Germany GmbH, om generasjonsskiftet.

Sterkere motorer og mindre forurensing

De nye motorvariantene har en ytelse som ligger 10 til 14 prosent over forgjengermodellene (avhengig av modellen), samtidig som drivstofforbruket er redusert og utslippet av skadelige stoffer er betraktelig mindre. Ved nominelt turtall på 2000 o/min er effekten 74,4 kW (101 hk) i TW85 og 85 KW (116 hk) i TW110 og TC125. Motoren har elektronisk styrt høytrykks "common rail"-innsprøyting og maksimalt dreiemoment på 410 Nm (ved 1600 o/min).

Terex Smart Control

Den andre nyheten er Terex Smart Control (TSC). Dette er et nytt styrings- og betjeningssystem. Det har en ny styringselektronikk og ny joystick- og instrumentdesign. Via TSC får maskinføreren mange muligheter til å gripe direkte inn i maskinens ytelse ved bruk av programvaren, via displayet. Dette gjelder for eksempel innstilling av hydraulikken til tilleggsstyrekretsene og styring av klimaanlegg.

Terex Compact Germany lanserer "Generation 2014" - to hjulgravere, TW85 og TW110, og beltegraveren TC125.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!