Gunnar Hognerud AS har i dag en maskinpark på fire maskiner, hvorav to av disse er Cat maskiner.

- Vi har tidligere kjørt en 312C og nå ønsket vi å gå opp i størrelse og da var 316 et naturlig valg, men vi ønsket en maskin med skjær og det skulle være Cat, sier daglig leder Gunnar Hognerud.

Den lille familiebedriften som holder til i Hovet i Hol kommune fikk sin nye maskin overlevert i slutten av mars. Den nye graveren skal blant annet brukes i forbindelse med opparbeidelse av hyttetomter og renske grøfter.

Da Caterpillar sentralt ikke leverer skjær på gravere fra 18 tonn og opp, satte selger Kjetil Deinboll Pon Equipments tekniske avdeling på saken og etter 40 timers arbeid var skjæret fra en 314E montert på Hogneruds maskin.

- Skjæret, som måler 2700mm i bredde, passer perfekt til en Cat 316 da bredden på den er 2600mm, forteller teknikerne Simen Bergseng og Rolf Riiser.

Festebrakettene fra 314-graveren ble forsterket og tilpasset til 316E. I tillegg ble alt av hydraulikk til skjæret lagt opp og det ble montert spak for styringen av skjæret inne i hytta.

- Vi er svært fornøyd med jobben teknisk avdeling har utført og ønsker å gratulere Gunnar Hognerud med ny maskin, sier produktsjef i Pon Equipment, Vilmundur Theodorsson. I følge Pon Equipment tilbys denne ombyggingen både på 316E og 318E.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!