Volvo EC380E er en helt ny modell i 40-tonnssegmentet.

Den nye hjullastermodellen L250H har fått hedersplass på Volvo-standen.

Ny E-serie gravemaskiner, G-serie rammestyrte dumpere, H-serie hjullastere (alle med Tier 4 Final/Steg IV-motorer), kompaktlaster, veihøvel, asfaltutlegger, pluss en del andre nyheter - Volvo markerer seg stort her i Las Vegas. I tillegg stilles det ut en amerikansk Volvo lastebil (VHD64B) med dumperkasse og det promoteres for anleggsbilene til søsterbedriften Mack.

Høy i hekken

Nyheten EC380E beltegående gravemaskin skal i følge Volvo være en usedvanlig produktiv maskin, som senker driftskostnadene gjennom redusert drivstofforbruk og lavt vedlikeholdsbehov. Graveren er motorisert med en Tier 4 Final/Stage IV-kompatibel Volvo D13 motor. Den skal sørge for stor grave- og brytekraft sammen med reduserte utslipp og hele 9% lavere drivstofforbruk. Innvendig i hytta er alle betjeningselementene, inklusiv manøverspaker, tastatur og LCD-skjerm, ergonomisk konstruert og plassert for optimal komfort og kontroll. Antall brytere har blitt betydelig redusert i forhold til tidligere modeller, mens 8" LCD-skjermen i farger er lett å lese under alle lysforhold og viser info om maskinstatus.

Den mest iøynefallende forskjellen fra foregående Volvo-modeller er at hekken på E-modellen er blitt langt høyere. Dette er gjort for å få plass til komponentene som skal til for å klare Tier 4 Final/Steg IV-avgasskravene.

Avhengig av hvordan maskinen utstyres er driftsvekten på EC380E mellom 36 og 43 tonn.

G-serie rammestyrte dumpere er blant de 17 nyhetene Volvo viser frem på Conexpo.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!