Caterpillar viser frem et 40-talls maskiner på messa, hvorav vel ti helt nye modeller.

Tipptrucken 772G er blant de vel ti Cat-nyhetene på Conexpo. Modellen er utstyrt med motoren Cat C18 som yter 550 hk. Dumperkassa rommer vel 30 m3 og nyttelasten er oppgitt til 47 tonn.

Under pressekonferansen tirsdag morgen (Las Vegas-tid) fortalte Douglas Oberhelman at Caterpillar aldri har vært mer forberedt. Han forklarte utviklingen av motorer som tilfredsstiller utslippskravene til Tier 4/Steg IV har vært det viktigste prosjektet i Caterpillars historie.

- Vi er ledende på drivstoffeffektivitet og vi har bygd det kundene vil ha. Det er god "business" for oss og for våre kunder, uttalte Oberhelman. Han brukte også mye tid til å fortelle om Cat Connect. Dette er et integrert system som skal hjelpe kundene til å få bedre utnyttelse av maskinene.

- Vi skal hjelpe våre kunder til å bli best, om de bygger veier eller Panamakanalen, sier Oberhelman.

Ny hybrid

Caterpillar har en av de største standene på messa og her presenterer de et 40-talls maskiner, hvorav over et dusin nye modeller. Blant nyhetene er F-serie gravemaskiner, M-serie medium hjullastere, C-serie rammestyrte dumpere og G-serie tipptrucker. På standen vises også hybridgraveren 336 FLH, hvor største forskjellen fra 336 ELH er at motoren nå tilfredsstiller Tier 4 Final/Steg IV-utslippskravene. I Cats segment for kompaktmaskiner er nyhetene på messa blant annet hjullasterne 910 K og 914 K.

En del av de nye modellene som vises frem er fortrinnsvis beregnet for det amerikanske markedet, som blant annet scraperen 620 K og en mindre doser.

- Dette er viktige tider for Caterpillar. Årets Conexpo er den viktigste for oss på veldig lang tid, avsluttet Oberhelman pressekonferansen med.

Produktsjef Vilmundur Theodorsson, Pon Equipment, på den nye rammestyrte dumperen 730C. Ny motor med mer effekt, mer avansert gearkasseteknologi og automatisk traction control er blant nyhetene. Nyttelasten er oppgitt til 28 tonn.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!