En ny range verktøy for gjenvinningsanlegg, skrothandlere og rivningsindustrien har nylig blitt lansert av Atlas Copco.

Hydro Magnet gjør det mulig å separere verdifullt jern og stål fra betongavfall for gjenvinning. Den går å montere på eksisterende HK-feste og krever de ingen ekstra generator eller elektrokabel.

Fra 280 til 7500 kilo

Den finnes i to versjoner, som fast magnet (F), eller som en mobil magnet på kjede(M). Bæreevnen varierer fra 280 opp til 7500 kg. Med høy aktiveringsspenning skal den raskt oppnå den magnetiske styrken som kreves for å dra til seg og holde fast store mengder jernholdig materiale. I følge Atlas Copco skal også reverseringen være ultrarask, slik at materialet slipper raskere og frigjør alt ned til små jern- og stålbiter fra magnetplaten.

Det elektronisk styrte kraftaggregatet er produsert i en rustfri legering og har en innkapslet og vanntett digital styreenhet. Med digital styring gir kraftaggregatet opp til 25 prosent raskere magnetisering og avmagnetisering, sammenlignet med konvensjonelle magnetstyreenheter, i følge pressemeldingen.

Dette skal også gi redusert forbruk, redusert risiko for kortslutninger, overopphetning eller for høye eller for lave turtall i kraftaggregatet. Et vanntett panel viser utstyrets status og potensielle problemer ved feilsøking. Hydro Magnet krever ikke noe spesielt vedlikehold, bortsett fra regelmessig kontroll av bolter og elkabel mellom kraftaggregatet og magnetplaten.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!