Under åpningen av Vinterdagene 2014 fikk de rundt 400 publikummerne se en kortesje med gamle og nye maskiner.

40 utstillere viser frem maskiner og utstyr for vinterdrift.

Åpningen av Vinterdagene 2014 foregikk ved Vegmuseet på Hunderfossen. Leder av museet, Geir Atle Stormbringer, ønsket velkommen til Vinterdagene 2014.

Det er Statens vegvesen som inviterer byggherrer, entreprenører, utstyrsleverandører, konsulenter, kommuner, studenter mfl. til Vinterdagene 2014.

Åpningen foregikk ved Vegmuseet og representerte også starten på Vegvesenets 150-årsjubileum. I forbindelse med åpningen fikk de rundt 400 publikummerne se en kortesje med gamle og nye maskiner. Først ut i kortesjen kom en plog designet og produsert av Ludvig Teigen på slutten av 1800-tallet. Det er også gjort plass til utstilling og demonstrasjon av vinterutstyr. Her viser rundt 40 leverandører frem maskiner og utstyr.

Myke trafikanter

Vinterdagene inneholder også flere faglige seminarer. Disse arrangeres på Quality Hotel & Resort Hafjell. Fagseminarene skal belyse utfordringer med vinterdrift, i dag og i tidligere tider, og hvordan kravene har endret seg. Utfordringer knyttet til vinterdrift for gående og syklende er også viet plass under fagseminarene. På konferansens siste dag er temaet utfordringer med tunge kjøretøy om vinteren, trafikksikkerhet på vinterføre og spørsmål om hvordan man skal takle vinterstormer.

Bakerst i kortesjen kom Per Ingar Haug fra Sigurd Stave Maskin AS med den ideelle trillebåra - den blir nemlig lettere jo lengre man går.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!