KVX har fått tillatelse å bruke låsen fra Hensleys patenterte XS-system og er av typen hammerless.

Det nye systemet har den samme tannprofil som KVXs tradisjonelle vendbare tenner. Nå fås systemet med utskiftbar tannspiss. Siden tannholderen (adapteret) ligger på undersiden av forstykket/skjæret, bygger tannen lavere og får en slankere profil. Dette bidrar til bedre inntrengning og lavere driftstofforbruk, heter det i en melding fra KVX. Den slanke profilen gjør at mer stål legges forover i spissen. Tannspissene er produsert med avansert støpeteknologi i høykvalitets legering.

Tannystemet har fått Hensley XS' patenterte låsesystem. Tannskifte skjer enkelt og raskt ved hjelp av en leddpipe. Tannholderen er av samme påboltsystem som KVX sine vendbare tenner.

Nytt segment

- Den nye logoen symboliserer ikke bare den neste generasjon tannsystem fra KVX, men også de kvaliteter som ligger i produktet som skal bane veien for et nytt segment; det sveisefrie tannsystemet, sier marketingsjef Ole Horstad.

Det er tilbakemeldinger fra markedet som har vært drivkraften i utviklingen av KVX E2. Utvikling og testkjøring har pågått i over to år. Mange har sett prototypen på årets messer rundt i landet, sier han.

På nyåret slippes først M48 og M60 serien, som omfavner maskinklassene fra 18 til 60 tonn. Det er ikke planlagt E2 for mindre maskiner enn 17-18 tonn. Til disse har KVX et 2-bolt system med reversible tenner, hvor boltene kan trekkes for hånd. Videre oppover i klassene M68 og M80 (60 - 120 tonns gravemaskiner) vil det komme E2 etterhvert som utviklingen ferdigstilles.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!