Konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

Veidekke og Arcona har inngått en intensjonsavtale som innebærer at Veidekke overtar alle aksjene i Arcona innen årsskiftet. Kjøpesummen er avtalt til om lag 150 NMOK. For Veidekkes del markerer kjøpet et skritt på veien i forhold til målet om å vokse i Sverige, og da spesielt i Stockholmsregionen.

- Vi er veldig glade for å få Arcona med på laget. De to selskapenes kundeporte­følje utfyller hverandre, og gjennom oppkjøpet øker vi vårt markedspotensial og styrker våre muligheter i konkurransen om større prosjekter, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

Arcona har sin hovedvirksomhet innen næringsbygg og boligutvikling (Arcona Consept). De benytter lean construction i sitt arbeid, noe som kompletterer Veidekkes satsing på involverende prosesser.

- Med dette oppkjøpet får vi også tilgang til spisskompetanse innen arkitekttjenester og tekniske installasjoner gjennom BSK Arkitekter og Exengo Installationskonsult, noe som styrker konsernets samlede utviklingspotensial, avslutter Giske.

Arcona, BSK Arkitekter og Exengo Installationskonsult kommer til å fortsette å operere som selvstendige enheter under nåværende varemerker, men organisatorisk blir de datterselskaper av Veidekke Entreprenad.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!