Terex har til nå tilbudt kundene fem tiptrucker med lastekapasitet fra 32 til 91 tonn.

Med på kjøpet får også Volvo produksjonslokalene i Motherwell i Scotland. Salget er ventet gjennomført i første halvdel av 2014. Oppkjøpet må godkjennes av konkurransemyndigheter før det blir gjennomført.

Passer ikke lenger inn

I tre tiår har truckdelen vært en viktig del av Terex-konsernet, men nå passer det ikke lenger inn i selskapets profil, forklarer administrerende direktør i Terex, Ron DeFeo.

Han tror det vil gagne deres truckavdeling når de nå går inn i et selskap som allerede har kompetanse på dette området. Han forklarer videre at de nå ønsker å fokusere på de aktivitetene som gir best avkasting for eierne.

Tror på vekst

Presidenten for Volvo CE, Pat Olney, forklarer i den samme pressemeldingen at dette er en strategisk avtale som gir Volvo CE store muligheter for vekst.Ved å legge til anerkjente tiptrucker i produktprogrammet, vil det gi kunder i det lette gruvesegmentet et bedre tilbud. Han legger særlig vekt på at denne delen av markedet er i sterk vekst.

Fem tipptrucker

Tipptruckene i serien som teller fem modeller, har lastekapasitet fra 32 til 91 tonn.

Tre rammestyrte

Tre rammestyrte dumpermodeller med kapasitet fra 25 il 38 tonn.

Terex TR 100 er den største tiptrucken i serien med 91 tonns nyttelast.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!