Den opprinnelige LED-lampen er et hvittlysende, vanntett bryggelys konstruert for markering av utriggere og nødstiger. Etter fem års bruk i et maritimt miljø har produsent og daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee, funnet et nytt bruksområde for de populære markeringslysene: En videreutviklet modell lanseres nå som lysende markør for hindringer og sperringer i veien, og er således myntet på trafikkrelaterte virksomheter og anleggsbransjen.

- Vi fikk høre at entreprenørene i veiprosjekter slet med at markeringslysene ble stjålet eller påkjørt og ødelagt, og at dette påførte en del ekstraarbeid og utgifter. Slik kom idéen med å tilpasse våre maritime LED-lamper, som er lette å plassere, robuste og rimelige i innkjøp, forteller produsent Åge Wee.

Den 11 cm i diameter og 2,5 cm høye LED-markøren blinker oransje i 360 grader, og har et batteri som lades av et lite, integrert solcellepanel. Det betyr at lampen kan blinke i 72 timer sammenhengende når fulloppladet.

Lampen er utstyrt med ferdig kontaktlim for festing, men har også skruehull for mer permanent feste.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!