Her er det full brems med 4,5 tonns servicebil fra ca. 75 km/t som testes.

To av Norges største importører på hvert sitt område, gikk nylig sammen om et felles arrangement. Caterpillar-importøren Pon Equipment og Volkswagen-importøren Harald A. Møller gikk sammen om å arrangere førerkurs for 110 servicemekanikere hos Pon Equipment.

- Våre servicemekanikere kjører til sammen ca. fire millioner kilometer pr år. Vi har fokus på sikkerhet og formålet med kurset er å unngå skader i fremtiden, sier Erik Sollerud, kommersiell direktør Pon Equipment. Han forteller at selskapet heldigvis har unngått alvorlige uhell, til tross for at servicemekanikerne er på veiene i hele landet året rundt og under alle kjøreforhold.

Holdninger

For at servicemekanikerne skulle få maksimalt ut av opplegget ble de delt opp i to grupper. Hvor halvparten deltok fredag og den andre halvparten lørdag. Formålet med samlingen var å inspirere til teamfølelse, skape gode holdninger og ferdigheter. Kursdagen inneholdt kursing i lastsikring, førstehjelp, kjøre- og hviletider og ferdighetstrening med Pons egne servicebiler. I tillegg fikk alle som ville prøve seg noen runder på Karlskoga Motorstadion i Porsche og med gocart. Noe de aller fleste satte stor pris på.

Roar Lindland, 3. generasjon maskinentreprenør, har hevdet seg stort innen Porsche Carrera Cup og tok med servicemekanikerne på Porschekjøring. Noe som var veldig populært.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!