- Alt fra vekt og bredde til prisnivå er optimert for vanlige traktorer, sier Hans Fredrik Larsen, Sales Manager Norway hos Ålø Norge AS.

Vingeskuffer har til nå vært for det meste kun forbeholdt hjullastere og entreprenører. Takket være frontlasterprodusenten Ålø introduseres nå en vingeskuffe helt tilpasset for vanlige traktorer.

Dette synes også på totalbredden. Med fullt utslåtte vinger i 90 grader blir skuffa til et 365 cm bredt snøskjær med isrivende slitestål som tilleggsutstyr.

Det er også mulighet for å vinkle ned skuffa for høyest mulig presisjon til å "skjære" snøen inn i skuffa tett inntil vegger og lignende.

Hydraulikken er tilpasset til Ålø's unike Loader Control System (LCS) med 3. og 4. funksjon. Siktgitter og akkumulator for å motvirke sjokkstøt er standard. Når det gjelder skjærestålet på vingene så er de fjærende, hvilket gjør at skuffa kan tiltes framover med fortsatt trykk på vingene.

- Denne vingeskuffa er et bevis på hvordan vi i all produktutvikling streber etter å utnytte traktorens bruksområde, avslutter Hans Fredrik Larsen.

Vingeskuffa kommer til å vises for det internasjonale markedet på Agritechnica i November, en av verdens største jordbruksmesser.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!