Alle funksjoner styres fra en joystick og et display.

Arctic Machine er et familieeid finsk selskap som siden begynnelsen av 1980-tallet har produsert blant annet ploger, skjær, snøfresere og strøaggregat.

På messa var en kombispreder stilt ut. Arne Kristian Bakken, selger hos Elverum Maskin og Janne Mäkipää, salgsdirektør hos Arctic Machine, kunne fortelle at strøaggregatene leveres med både skrue og bånd, i forskjellige størrelser, spredetallerken i to lengder (avhengig om strøaggregatet monteres på krokramme eller i dumperkasse).

Kapellet som dekker toppen av tankene rulles enkelt til siden via en sveiv nede på siden av aggregatet.

Lastebilen strøaggregatet var montert på er bygget opp som testbil for Arctic Machine. I tillegg til strøaggregatet var det montert underhengende skjær og plogfeste.

Alt utstyret opereres fra et display og alle funksjoner styres fra en joystick. Bakken forteller at Arctic Machine har samarbeid med Sisu, slik at alt utstyret kan leveres ferdig montert fra Sisu.

Les også: Elverum Maskin skal selge vegvedlikeholdsutstyr for finnene

Les også: Helt på grensa

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!